Voorbereiden op het nieuwe schooljaar in Teams

Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent dat er weer meer vragen komen over het opschonen van de oude teams, het maken van nieuwe en het overhevelen van bestanden. Die verschillende stappen worden in onderstaande instructievideo’s uitgelegd.

Teams archiveren

De Teams die je volgend schooljaar niet meer gaat gebruiken kun je verwijderen, maar dat betekent dan wel dat je alle bestanden, opdrachten en gesprekken ook kwijt bent. Daarom is het misschien verstandiger om ze te archiveren. Daardoor kunnen jij en je studenten nog steeds terugkijken in het Team en blijven de bestanden, de gesprekken en gemaakte opdrachten bewaard. Er kan alleen niet meer actief in het Team gewerkt worden.  De tegel verdwijnt ook van het startscherm, maar het Team is nog wel te vinden in het beheeroverzicht van al je Teams. In onderstaande video zie je hoe je een Team kunt archiveren en waar je gearchiveerde Teams terug kunt vinden.

Teams maken en inrichten

Je nieuwe Teams kun je zelf maken wanneer je school dat zo heeft ingesteld. Bij het inrichten van een nieuw Team zijn er bepaalde zaken die je slim kunt instellen, zoals bijvoorbeeld het kanaal Algemeen alleen gebruiken voor mededelingen door de schrijfrechten van studenten daar uit te zetten. Ook kun je kanalen toevoegen, aankondigingen plaatsen en nog veel meer inrichten zodat je meteen een goede start kunt maken in het nieuwe jaar. In onderstaande video worden het aanmaken van een nieuw Team en de verschillende zaken die je kunt instellen doorgenomen.

Bestanden verplaatsen of kopiëren

Als je eenmaal je nieuwe Teams hebt ingericht kun je de relevante bestanden die je in een ouder Team hebt staan verplaatsen of kopiëren. Dat kan ook met een hele rij tegelijk en je hoeft er Teams niet voor te verlaten. In onderstaande video zie je hoe dat werkt.

Je Teams tegels overzichtelijk ordenen

Tenslotte heb je als je al je Teams hebt gemaakt overzicht nodig zodat je de meest gebruikte Teams als eerste ziet en de Teams die je minder vaak gebruikt verbergt. Dat kun je doen op het startscherm in Teams. In onderstaande video zie je hoe dat werkt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.