Video: Microsoft Whiteboard op school in actie

Op mijn school krijgen we steeds meer grote touchscreens in de klas. Doordat we ook werken met Windows 10 en Office 365 hebben we nu de beschikking over Microsoft Whiteboard. Eerder schreef ik hier al over, maar nu de speciale educatie app ook beschikbaar is, was het tijd om het eens te testen.

Vanuit de Microsoft Store kon ik gemakkelijk ‘Microsoft Whiteboard’ downloaden op de computer die is aangesloten op het touchscreen. Wij hebben zelfs een speciale ‘Friesland College store’ waarin hij ook al klaar staat voor gebruik, zodat collega’s er nog sneller bij kunnen. Na het openen veranderde het touchscreen (in de video noem ik het per ongeluk ‘smartboard’) in een groot whiteboard. Compleet met alles wat je erop zou willen schrijven, tekenen en afbeeldingen of post-its plakken.

Collega’s die langsliepen waren erg onder de indruk van het gebruiksgemak en de mogelijkheden. En zelf was ik dat ook. Het reageert snel en goed, werkt prettig en is ideaal als je touchscreens/digiborden of smartboards hebt hangen. In de video laat ik niet de ‘deel’ functie zien, maar omdat Office 365 eraan gekoppeld is, kun je collega’s of studenten uitnodigen om samen op het bord te schrijven in realtime. Daarnaast is het een interessante gedachte dat je de borden kunt opslaan en later weer verder kunt bewerken, zo kun je echt een whiteboard naar de volgende les ‘meenemen’. Ook kun je op de iPad een whiteboard alvast klaarmaken, en die op het scherm toveren als je voor de klas staat.

Benieuwd hoe het allemaal werkt en eruitziet? Bekijk de video!

6 gedachten over “Video: Microsoft Whiteboard op school in actie”

  1. Heldere uitleg, handige mogelijkheden. Het wordt pas echt interessant als we de interactie zien met leerlingen of studenten. Hoe gebruik je het bord goed om de doelstellingen te behalen. Daar gaat het tenslotte toch om

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.