Vergaderopties aanpassen tijdens een Teams vergadering

Regelmatig krijg ik nog vragen van collega’s die merken dat studenten elkaars geluid kunnen dempen. Ook kan het voorkomen dat een student zomaar het scherm deelt tijdens jouw presentatie. Dat komt omdat studenten standaard in een vergadering als presentator worden toegevoegd, tenzij je dat zelf aanpast via de Vergaderopties. Al eerder heb ik uitgelegd hoe je de vergaderopties voor een Teams overleg kunt vinden als je die vergadering via bijvoorbeeld Teams of Outlook in de agenda inplant, maar met de nieuwe update is er ook een mogelijkheid gekomen om tijdens een vergadering die vergaderopties te openen en aan te passen. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan onderstaande video: 

Nog meer informatie over de vergaderopties vind je op de Microsoft support site. Daar kun je ook lezen dat deze opties in Safari nog niet worden ondersteund, helaas, maar je krijgt dan wel de mogelijkheid om de link te kopiëren en in Chrome te openen bijvoorbeeld.

Bij een volgende aangekondigde update zullen de vergaderopties door de centrale beheerder al vooraf kunnen worden ingesteld, maar voor nu zijn de vergaderopties nog wel erg handig als je onrust in je lessen wil voorkomen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.