Uitleg App Launcher nieuwe stijl

De App Launcher is de naam voor het startmenu van Office 365 en deze is onlangs qua uiterlijk aangepast. In de App Launcher, die meestal links bovenaan in het scherm staat, vind je de apps die binnen Office 365 te gebruiken zijn. De App Launcher wordt ook wel de wafel genoemd.

De App Launcher toont je de apps die je het meest gebruikt en daaronder staan ook de meest recente documenten die je hebt bewerkt. Zie hiernaast een voorbeeld:

App Launcher compleet
App Launcher compleet

Klik je bovenaan op Office 365 dan kom je op de homepagina van Office 365 terecht, waar de tegels voor de diverse apps en je recente documenten staan.

Apps

Onder het kopje Apps staan de meest recent gebruikte Apps. Dat waren in een eerdere versie van de App Launcher vierkante tegels. Klik je op een app, dan wordt die in een nieuw tabblad geopend. Achter de naam staan enkele puntjes. Klik je daarop dan kun je de app ook openen in een nieuw tabblad, wat een beetje overbodig is geworden. Daarnaast kun je op Meer informatie klikken om een uitleg over de app te zien.

Staat de app die je nodig hebt er niet tussen, klik dan op Alle apps. Hier kun je bijvoorbeeld apps kiezen die je ook op je startpagina wilt zien. Zie daarvoor hieronder het kopje Apps vastmaken.

Documenten

Onder Documenten zie je een rijtje met de meest recent geopende documenten uit de Office applicaties. Klik je daarop, dan wordt het document meteen geopend in de online variant van Word, Excel, PowerPoint of OneNote. Staat het document dat je zoekt er niet bij, klik dan onderaan op Meer documenten. Je komt dan op de Office 365 homepagina uit waar je ook recente documenten kunt terugvinden.

Nieuw document maken
Bij documenten vind je ook het knopje Nieuw. Klik je daarop, dan kun je een nieuw document maken. Je kunt dan kiezen uit de volgende opties:

Nieuw document maken
Nieuw document maken

Een Word-, Excel- of PowerPoint-document dat je maakt wordt automatisch opgeslagen in de hoofdmap (Bestanden) van je OneDrive. Een Sway pagina vind je terug op de startpagina van Sway.

Apps vastmaken

De apps die je graag altijd wilt zien in de App Launcher kun je vastmaken. Klik daarvoor op Alle apps en je komt in het overzicht met alle apps. Klik achter de app die je wilt vastmaken op de stippeltjes en kies dan voor Vastmaken aan startprogramma.

Apps vastmaken
Apps vastmaken

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.