Slimme video’s in Microsoft Stream

Microsoft Stream is de ideale, veilige plek om videomateriaal te plaatsen. Juist omdat het een soort Youtube is binnen de organisatie is het een handige manier om videolessen en instructievideo’s te plaatsen die bedoeld zijn voor collega’s en studenten. 

De Engelse en Spaanstalige video’s die je upload in Microsoft Stream worden nu voorzien van slimme functies. Zo krijg je automatisch een transcript van de gesproken tekst (ondertiteling) en herkent Stream gezichten. Hiermee kun je sneller zoeken in een video en naar het juiste moment gaan om af te spelen. Ook kun je snel naar een bepaald persoon klikken, als je weet dat die persoon iets interessants zegt. Deze slimme functies zorgen ervoor dat studenten nog sneller in video’s kunnen ‘bladeren’ en video’s ook toegankelijker worden door de automatische ondertiteling. 

Screenshot van Microsoft Stream met een Engelstalige video over het leren van het Spaans.

Nu is het wachten natuurlijk op ondersteuning voor het Nederlands, want dan kun je straks zo door een videovergadering die opgenomen is in Microsoft Teams klikken, op basis van het onderwerp waar je meer over wilt zien en horen. Met deze slimme toevoegingen laat Microsoft Stream zien dat het een hele interessante tool gaat worden voor het onderwijs! 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.