Prachtige presentaties maken met Ontwerpideeën in PowerPoint

Wanneer je zoals ik niet zo heel grafisch onderlegd bent en je in een PowerPoint presentatie meestal maar wat doet met plaatjes en tekst, dan kun je alleen maar heel blij worden van de nieuwe functie Ontwerpideeën. Zet wat tekst en een plaatje op een dia en automatisch verschijnt aan de rechterkant in beeld een venster met daarin allerlei suggesties voor de indeling van je dia. In een voorbeeld heb ik de tekst Heerlijk fruit! getypt en een plaatje met fruit toegevoegd. In het venster rechts verschijnen meteen verschillende indelingen:

Bij een opsomming gebeurt er ook iets fraais: er worden kleuren toegevoegd en de indeling wordt aangepast. Ik hoef alleen maar de dia aan te klikken die ik het mooiste vind en hij staat in mijn presentatie.

Wanneer je via het menu Ontwerpen een thema hebt gekozen wordt dit ook meegenomen in het ontwerpidee en zie je variaties op het thema die je standaard niet kan kiezen.

Verder voegt PowerPoint in sommige gevallen ook pictogrammen toe bij een rijtje met opsommingstekens:

Ben je niet tevreden over de gekozen pictogrammen, dan kun je erop klikken en een ander pictogram uit de lijst kiezen via Invoegen > Pictogrammen:

Zo heb je in slechts enkele stappen een professioneel ogende presentatie gemaakt! Met een beetje van jezelf en een beetje van PowerPoint.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.