OneNote Web Clipper

OneNote Web Clipper is een zogenaamde plugin/extensie voor in je browser. Dat kan Chrome zijn, maar ook Edge in Windows 10. In Internet Explorer heeft de clipper de vorm van een favoriet in je favorieten werkbalk. Met Web Clipper kun je stukken van een website rechtstreeks in een OneNote notitieblok naar keuze opslaan. Een artikel op een website wordt ontdaan van overbodige zaken als reclame en ziet er in OneNote daarom prima uit. Zo kun je met slechts enkele kliks een actueel artikel toevoegen aan je klasnotitieblok of kun je een heel archief met interessante artikelen en blogposts opbouwen om te delen met je klas of team.

De manier waarop je Web Clipper moet installeren hangt af van de browser die je gebruikt. Volg daarvoor de instructies op de web clipper pagina, die je browser automatisch zal herkennen. Na installatie wordt een pagina getoond waarop suggesties staan van zaken waarvan je een knipsel zou kunnen maken.

Web Clipper toepassingen
Web Clipper toepassingen

Heb je Web Clipper eenmaal toegevoegd aan je browser, dan staat er een klein OneNote icoontje rechtsboven of in je favorieten werkbalk. Ga naar een website waarvan je iets naar OneNote wilt knippen en klik op dat icoontje. Je hebt dan de volgende opties:

Opties in Web Clipper
Opties in Web Clipper

De optie Volledige pagina zorgt ervoor dat alles wat je op de website in beeld hebt mee wordt geknipt, inclusief eventuele menuknoppen en reclame. Je kunt ook een specifiek deel van de site knippen met de optie Regio. Wil je alleen het artikel op de pagina knippen, dan gebruik je de optie Artikel, waarbij alle overbodige navigatie en reclame wordt weggehaald. Tenslotte kun je ook alleen een link toevoegen (Bladwijzer) waarbij de titel van de pagina met een kleine thumbnail (plaatje) wordt geknipt.

Je moet je eerst met je Microsoft (werk)account aanmelden bij Web Clipper om toegang te krijgen tot jouw notitieblokken. Bij Locatie kun je daarna bladeren naar een plek in 1 van die notitieblokken. Klik op de knop Knippen en het artikel/de link/de site staat op de aangewezen plek op een nieuwe pagina, inclusief een link naar de oorspronkelijke website. Daarvandaan kun je hem natuurlijk altijd weer verplaatsen of kopiëren naar een andere plek binnen of buiten dat notitieblok.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.