OneNote geschiedenis gebruiken

Een heel handig onderdeel van OneNote is de geschiedenis. Niet alleen wordt alles wat je nieuw toevoegt automatisch opgeslagen, maar ook alles wat je in het verleden hebt aangepast of verwijderd. Ben je iets kwijt, dan kun je het vanuit de geschiedenis of prullenbak terugzetten. Ook kun je op die manier zien hoe een bepaalde pagina tot stand gekomen is en wie wat heeft bijgedragen. Hoe je dat doet? Ga eerst naar de pagina waar je iets over wilt weten of iets voor terug wilt zetten. De werkwijze is vervolgens voor de verschillende versies van OneNote net iets anders:

OneNote 2016
In OneNote 2016 kies je voor de menuknop Geschiedenis en de knop Paginaversies. Ook kun je met de rechtermuisknop op de paginatitel aan de rechterkant klikken en kiezen voor Paginaversies weergeven. Wanneer je daarop hebt geklikt verschijnen er rechts onder de pagina de eerdere versies. Daarbij staat een datum en ook de naam van de persoon die er het laatst iets in heeft gewijzigd. Kopieer en plak de inhoud die je terug wilt zetten naar de nieuwste versie. Je kunt de paginaversies weer sluiten door nogmaals op de knop Paginaversies te klikken, of na een klik op de paginatitel met de rechtermuisknop te kiezen voor Paginaversies verbergen.

Geschiedenis OneNote2016
Geschiedenis in OneNote 2016

OneNote Online
In OneNote Online kies je voor de menuoptie Beeld en daar voor de knop Paginaversies. De werkwijze is dan verder hetzelfde als in OneNote 2016.

Geschiedenis in OneNote Online
Geschiedenis in OneNote Online

OneNote app voor Windows 10
In de OneNote app voor Windows 10 zit de geschiedenis verstopt onder de menuoptie Beeld en de knop Verwijderde notities (aangeduid met een prullenbak). Daarna werkt het weer hetzelfde als in de andere OneNote versies.

Geschiedenis in Windows 10 OneNote
Geschiedenis in Windows 10 OneNote

In OneNote 2016 zijn er nog iets meer mogelijkheden om verwijderde gegevens op te roepen, namelijk de ingebouwde prullenbak. Deze vind je in het menu Geschiedenis. Alle secties en pagina’s die verwijderd zijn, worden eerst 60 dagen in de prullenbak opgeslagen. Vanuit de prullenbak kun je dan per ongeluk verwijderde zaken weer terugplaatsen door met rechts op de titel van de pagina of sectie te klikken en te kiezen voor Verplaatsen of kopiëren. Kies daarna waar het moet komen te staan en klik op Verplaatsen.

2 gedachten over “OneNote geschiedenis gebruiken”

  1. Handige tip Annet!

    Wederom eentje om met de collega’s te delen 👍

    Ik veronderstel dat deze optie ook aanwezig is in de Android en iOS apps van OneNote?

    Beantwoorden
  2. Bedankt voor je reactie! Ik heb alleen ervaring met de Android app maar daar zit helaas geen geschiedenis in. De mobiele apps zijn echt alleen bedoeld om een paar notities te plaatsen of door te nemen en de functionaliteiten zijn daarin zeer beperkt. Bijzondere bewerkingen zou ik daarom altijd via OneNote 2016 of OneNote Online doen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.