OneNote bestanden invoegen als link

OneNote is de ideale manier om alle aantekeningen inclusief bijlagen te bewaren. Maar, wanneer je veel bestanden upload in OneNote wordt het notitieblok zelf nogal een groot bestand. Dit kan vertragend werken bij het synchroniseren tussen verschillende apparaten. Gelukkig is er nu een handige oplossing die gebruik maakt van OneDrive.

Wanneer je nu een bestand wilt toevoegen aan een pagina in OneNote zul je de vraag krijgen hoe je het bestand wilt toevoegen. Door te kiezen voor de optie ‘Uploaden naar OneDrive en koppeling invoegen’ zal het bestand niet worden opgeslagen in jouw OneNote, maar in de speciale map ‘OneNote uploads’ in OneDrive! Vervolgens wordt er automatisch een linkje gemaakt naar het bestand in jouw OneDrive en dat linkje komt tevoorschijn op de pagina waarmee je aan het werken was.

Een ideale en slimme oplossing om bestandsbijlagen en OneNote zoveel mogelijk gescheiden te houden, zodat het programma soepel en snel blijft werken en synchroniseren, zonder dat je functies hoeft in te leveren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.