Nieuw startscherm Microsoft Teams

Wanneer je nu Microsoft Teams weer opstart zul je een ander startscherm zien dan je gewend bent. Je ziet namelijk tegels van al je Teams groot in beeld, de zogenaamde rasterweergave. Je kunt vanuit deze weergave doorklikken naar 1 van de Teams om de inhoud te zien. Wil je terug naar het raster, dan klik je bovenaan op Alle teams.


Je krijgt over deze nieuwe indeling ook eenmalig een melding:

Na het wegklikken van deze boodschap verschijnt er nog een 2e, die uitlegt dat je de weergave ook terug kan zetten naar wat je gewend was, namelijk een lijst aan de linkerkant met al je Teams, de lijstweergave dus.

Klik je op de 3 puntjes waar de melding naar verwijst en volg je de instructies dan heb je je oude weergave weer terug. 

Wil je vanuit de lijstweergave toch liever de rasterweergave gebruiken? Klik dan linksonder op de 3 puntjes naast de optie om lid te worden van een Team of een Team te maken. Hier vind je dan weer dezelfde optie om de weergave nogmaals te wijzigen.

Extra tip: Net als in de lijstweergave heb je ook in de rasterweergave de mogelijkheid om je Teams in te delen in de Teams die je gebruikt (onder het kopje Uw teams) en de Teams die je hebt verborgen (onder het kopje Verborgen teams). Voor dit laatste moet je waarschijnlijk even naar beneden scrollen om het kopje te zien, afhankelijk van de hoeveelheid Teams die je bij Uw teams hebt staan. Wil je een Team verbergen, klik dan op de 3 puntjes rechtsboven op de tegel van het bewuste Team en kies voor de bovenste optie: Verbergen. Bij verborgen Teams staat er bij deze optie dan Weergeven. Ook andere opties voor o.a. het beheren van een Team vind je hier terug, afhankelijk van de rol die je in het Team hebt.

Bekijk ook de video:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.