Nieuw: Office 365 in het mbo

Op 14 april 2012 startte ik Social media in het mbo. Jarenlang deelde ik op de verschillende kanalen van Social media in het mbo allerlei leuke toepassingen van sociale media en webtools voor het onderwijs. Daarnaast kwam er een lesprogramma rondom mediawijsheid en heb ik samen met Willem Karssenberg boekjes gemaakt met allemaal praktijkvoorbeelden van social media gebruik in het onderwijs. Wat het zo leuk maakte voor mij, was dat ik kon delen waar ik zelf mee bezig was. Als ik een tool had gevonden probeerde ik dat uit in de klas en schreef ik erover. Maar de afgelopen twee jaar ben ik minder bezig geweest met online tooltjes en heb ik mij meer verdiept in Office 365.

Steeds meer scholen gaan ‘over’ op Office 365 als complete vervanging voor hun online leeromgeving, of als aanvulling daarop. Wilfred Rubens schreef al eens over deze trend. Mijn school, het Friesland College, heeft besloten om volledig over te stappen op Office 365. Sinds dit schooljaar werken we volop met het pakket en ben ik als beleidsmedewerker onderwijs (en docent) bezig om collega’s mee te nemen in alle mogelijkheden van Office 365. Dat doe ik op allerlei manieren, zowel online als offline, maar de kern zit in het leren omgaan met Office 365 en het ontdekken van de vele mogelijkheden die er zijn voor het onderwijs.

Presentatie door Ashwin Brouwer over Office 365 (mogelijkheden van Sway) voor het Friesland College
Presentatie door Ashwin Brouwer over Office 365 voor het Friesland College

En dan komen we weer terug bij de reden van het starten met het Social media in het mbo platform. Diezelfde reden is er nu weer, maar dan voor Office 365. Want wellicht kunnen mijn/onze ontdekkingen op het Friesland College anderen ook helpen die (willen) werken met Office 365. Daarom kondig ik met veel plezier deze ‘spin-off ‘ aan van Social media in het mbo: Office 365 in het mbo. Leuk dat je er bent!

Via deze blog zal ik de tips, trucs en verhalen die ik heb rondom Office 365 delen. Natuurlijk blijf ik dat ook doen via de gebruikelijke Social media in het mbo kanalen, zodat je niks mist. De eerste tips en trucs staan al op de blog en er komt nog veel meer, check: office365inhetmbo.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.