Little E2 en de OneNote AMA

Als MIE Expert ben je lid van een landelijk netwerk bij Microsoft van enthousiaste onderwijsmensen waarmee je veel kunt uitwisselen via zowel Microsoft Teams, online samenkomsten via video conferencing en ook af en toe ergens in het land. Gisteren was zo’n moment, waarbij we samen met collega’s bij Microsoft waren uitgenodigd voor een Little E2 (Education Exchange). We startten eerst met een rondleiding door het geheel verbouwde pand, waarbij ik af en toe watertandend stond te kijken naar de aankleding van de diverse ruimtes, waar ook vaak een soort huiskamersfeer bij was gecreëerd. Ook de “telefooncellen” die overal stonden waren heel handig voor als je even in alle rust een telefoongesprek wil voeren en de gaming-room en koffie uit de kraan maakten het helemaal af. Meer indrukken van de bijeenkomst zijn te vinden op Twitter via de hashtag #E2nl.

Microsoft kantoor
Microsoft kantoor

Na de rondleiding volgde een Learning Market. Iedereen die wilde kon iets vertellen over hoe er gewerkt wordt met Office 365 toepassingen, de Microbit, Skype in de les en nog veel meer. Ik heb wat zaken verteld over het werken met OneNote in een AMA (Ask Me Anything) vorm. Daarvoor had ik enkele posters gemaakt met daarop diverse onderwerpen die ik ter plekke kon demonstreren en ook heb ik een Padlet pagina gemaakt met daarin dezelfde plaatjes, maar dan met toegevoegde links naar tutorials, blogposts, filmpjes en handleidingen om geïnteresseerden verder op weg te helpen. Natuurlijk deel ik de Padlet ook hier. Open deze link om over allerlei mogelijkheden van OneNote meer te leren!

Wil je ook lid worden van dit mooie en actieve netwerk? Kijk dan voor meer informatie op de Education site van Microsoft. Daar kun je trouwens ook een heleboel interessante online trainingen volgen om je verder te bekwamen in het gebruik van Microsoft toepassingen in het onderwijs.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.