Studenten zichzelf laten aanmelden voor een Team

Je kunt nu nog gemakkelijker je Team vullen met collega’s of studenten, met behulp van ‘Join-codes’ of in beter Nederlands: Teamcodes. Wanneer je eigenaar bent van een Team krijg je de mogelijkheid om een Teamcode te genereren. Die code kun je gemakkelijk delen met collega’s en studenten, zodat ze die code kunnen gebruiken om zichzelf aan te melden voor het Team. Ze hebben zelfs nagedacht over het klaslokaal, want de code kun je met 1 klik op ‘Volledig scherm’ weergeven, ideaal voor de grote schermen in de klas.

Hoe werkt het?

Ga naar de instellingen van het Team waar je eigenaar van bent en open de instellingen voor ‘Teamcode’. Klik op ‘Genereren’ om een (tijdelijke) code aan te maken.

Teamcode genereren vanuit de Team instellingen
Teamcode genereren vanuit de Team instellingen

Je krijgt nu een code die je kunt delen met de studenten die je in je Team wilt hebben. Je kunt deze direct weergeven op het volledige scherm, zodat studenten makkelijk de code kunnen zien. Ook kun je de code opnieuw instellen of verwijderen om veiligheidsredenen.

Teamcode opties
Teamcode opties

Studenten (of collega’s) kunnen lid worden van een team, door in Teams te klikken op ‘Lid worden van een team of een team maken’. Daarna kunnen ze de code invoeren in het blokje ‘Lid worden van een tea…’

Teamcodes gebruiken
Teamcodes gebruiken

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.