Klasnotitieblok uitleg

6 gedachten over “Klasnotitieblok uitleg”

 1. Hoi Annet, ik zie in je Onenote klasboek ook een TEST DUMMY staan. Dat zou ik ook graag willen. Zodat ik mijn eigen Klasboek in opbouw kan testen. Hoe heb je dat gedaan?
  Eelco Overman

  Beantwoorden
 2. Hoi Eelco,
  Dat is een test-account dat onze it-afdeling in onze active directory heeft toegevoegd, zodat we met dat account allerlei zaken kunnen testen die voor studenten bedoeld zijn. Ik weet niet in hoeverre jij die mogelijkheid ook hebt.
  Groet,
  Annet

  Beantwoorden
 3. Dag Annet,
  Wat een helder filmpje. Dank je wel!
  Als ik via OneNote een nieuw Notebook aanmaak, krijg ik vrij snel de vraag wat voor soort Notebook het moet zijn. Is de keus die ik daar maak bepalend voor de functionaliteit van het Notebook? Of zijn het slechts templates die nog helemaal aan te passen zijn? En heb je daar ook een mooi filmpje van? Of een link naar een beschrijving van die eerste fase?

  Beantwoorden
 4. Hallo Bas,
  Dank voor de complimenten! Ik zal proberen je vraag te beantwoorden. Ik ga ervan uit dat je een notitieblok aanmaakt via OneNote 2016 en daar hebt gekozen voor Bestand>Nieuw. De enige vraag die je daar krijgt is waar je notitieblok opgeslagen moet worden (bijv. in je OneDrive) en hoe hij moet heten. Een vraag over wat voor soort het moet zijn krijg je voor zover ik kan nagaan niet, dus ik zou dan graag willen weten wat je precies daarmee bedoelt.
  Een aangemaakt notitieblok is helemaal naar je eigen smaak in te richten, dus je kunt er van alles van maken: een portfolio, een to-do lijst, een aantekenblok voor vergaderingen, een receptenboek, een dossier voor medische gegevens, rekeningen, polissen enz enz. Wil je echter een klasnotitieblok maken, dan gaat dat altijd via de Class Notebook tegel in Office 365. Daarin is dan al een structuur voor je gemaakt die ik in het filmpje heb uitgelegd. In een ander filmpje kun je zien hoe de opties onder de Class Notebook tegel werken. Zie daarvoor https://socialmediainhetmbo.nl/office365/class-notebook-tegels-uitleg/
  Ik hoop dat je zo verder kunt!

  Beantwoorden
 5. Hallo Annet, ik gebruik Class Notebook voor het 2 of 3e jaar. Ik heb een probleem met het verwijderen van leerlingen van vorig jaar. Oorzaak ze zitten niet meer in de database omdat ze bijvoorbeeld van school zijn. Leerlingen die nu een klas hoger zitten krijg je er ook niet makkelijk uit maar dan gebruik ik eerste de truc ze handmatig aan een class notebook toe te voegen (terwijl ze er al inzitten), daarna kan je ze wel verwijderen (met “Leerlingen/studenten verwijderen”.
  Collega’s zeggen dat je gewoon een nieuw classnotebook moet maken en daar dan je sectie naar toe kan kopiëren. En je nieuwe leerlingen erin zetten. Dat weet ik ook wel maar vind ik omslachtig. Ik wil mijn klasnotitieblokken elk jaar opnieuw gebruiken als direct te gebruiken template.
  Voor volgend jaar weet ik wat me te doen staat: vóordat het schooljaar helemaal ten einde is leerlingen verwijderen!
  Maar dan toch deze vraag: Is er een manier om leerlingen uit een klasnotitieblok te verwijderen die niet meer op school zitten en daarom “niet meer in de database” zitten?
  Bedankt Jaap

  Beantwoorden
 6. Hallo Jaap,
  Ik zou het toch afraden om een klasnotitieblok steeds opnieuw te gebruiken met andere leerlingen, omdat je dan dit soort problemen krijgt. Gebruik daarom het liefst 1 basis notitieblok waar je de secties die je nodig hebt kopieert naar een nieuw klasnotitieblok.
  Wat betreft je laatste vraag: wanneer je de tegel Class Notebook gebruikt en daar klikt op “Leerlingen/studenten toevoegen of verwijderen” zou je daar iedereen moeten kunnen verwijderen, ook als ze geen actief account meer hebben voor zover ik weet. Mocht daar toch niet de oplossing zitten, dan kun je je vraag het beste stellen bij het team van Microsoft via een bericht op https://aka.ms/edusupport.
  Groet, Annet

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.