Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in Office 365?

Natuurlijk blijf je graag op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is in Office 365, anders zou je deze blog niet lezen. Maar er zijn nog meer kanalen die nuttig kunnen zijn en die weer een andere invalshoek hebben. Tijdens de Kennisdeling Office 365 voor mbo en hbo op 13 december j.l. heb ik een workshop gegeven over dit onderwerp. Ik had vooraf wat hand-outs gemaakt met kanalen op YouTube, Microsoft sites, blogs, nieuwsbrieven en social media accounts die ik zelf regelmatig raadpleeg en in groepjes gingen de deelnemers op ontdekkingstocht. Op een Padlet pagina hebben ze hun voorkeuren en tips gedeeld, waardoor we een mooie verzameling bij elkaar hebben, dus doe er je voordeel mee. Ik heb er zelf op deze manier ook weer bronnen bij gekregen die ik nog niet kende.

Zelf heb ik binnen onze Office 365 omgeving een Team ingericht met de naam Office 365 nieuws. Hierin heb ik enkele kanalen en tabbladen gemaakt waarin automatisch het nieuws vanuit verschillende bronnen binnenkomt. Ik hoef er dus verder zelf weinig aan toe te voegen, want via zogenaamde Connectors voor bijvoorbeeld Twitter en RSS-feeds worden de berichten in de betreffende kanalen met een vaste regelmaat dagelijks geplaatst. Verder heb ik diverse YouTube kanalen en Microsoft sites als tabbladen geplaatst en binnen de Teams app worden die gewoon geopend zodat je niet verdwaalt op externe sites. Iedereen die ook het nieuws wil volgen kan lid worden via een teamcode en zo hoef je niets meer te missen.

Die Connectors in Microsoft Teams zijn handige toevoegingen voor allerlei soorten informatie en je vindt ze door achter een kanaal op de 3 puntjes te klikken. Zo kun je dus Twitter berichten tonen in een kanaal (je hebt hiervoor wel een Twitter account nodig om de Connector in te stellen), of berichten van blogs via de RSS-feed Connector, maar ook bijvoorbeeld een Yammer kanaal of SharePoint nieuws. En als het je niet alleen om nieuws gaat kan er nog veel meer met die Connectors zoals Forms enquêtes inzetten, MindMeister om mindmaps te maken, een Planner bord voor projectmatig werken of Flipgrid voor video opdrachten. En dat zijn dan alleen de apps die in een klassenteam interessant kunnen zijn, want er zijn er nog veel meer. Zoek maar eens naar Microsoft Teams connector op YouTube en je komt een heleboel mogelijkheden tegen. Bedenk dan wel dat je voor veel van die Connectors een account moet hebben om het binnen Teams in te kunnen zetten.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.