Feedback geven in Class Notebook

Als je met een klas in een Class Notebook (klasnotitieblok) werkt, maken je studenten hun werk in hun eigen notitieblok. Daarin heb jij als docent lees- en schrijfrechten en kun je het gemaakte werk dus eenvoudig van feedback voorzien. In OneNote zijn daar diverse mogelijkheden voor. Ik licht er hier enkele toe.

Tekst typen

De eenvoudigste manier om direct feedback te geven is ergens een tekst te typen met je opmerkingen. In OneNote is het voordeel dat je dat op elke gewenste plek kan doen. Klik ergens met je cursor je je krijgt een tekstvakje om in te typen. Dat tekstvakje kun je aan de bovenkant ook verslepen naar een andere plek.

Tekenen

Met een touchscreen en een pen (of je vinger of muis, maar dat is minder fraai) kun je via de menu-optie Tekenen op het blad tekenen. Ook kun je hiermee arceren, zodat je bijvoorbeeld met een bepaalde kleur een bepaald type fouten kunt aanduiden.

Tekenen in OneNote
Tekenen in OneNote

Commentaar inspreken

Audio of video opnemen in OneNote

Via de optie Invoegen> Audio opnemen kun je een opname op de pagina invoegen. Klik ergens waar je de opname wilt plaatsen, klik op de optie Audio opnemen en je kunt inspreken wat je over het werk wilt meegeven. Bovenaan verschijnt de menu-optie Afspelen in het lint met controleknoppen voor tijdens het opnemen en afspelen.

Audio afspelen in OneNote
Ben je klaar, klik dan op Stoppen en je audio-opname verschijnt als een icoon in een apart tekstvakje op de pagina. Daarbij wordt ook de tijd en datum geplaatst. De student kan erop dubbelklikken om het af te spelen.

Een video-opname maken

Onder de optie om een audio opname te maken staat de optie voor het opnemen van een video. De werking is verder hetzelfde, maar hierbij ben je zelf in beeld. Ook na deze opname komt er een icoontje op de pagina in een tekstvak te staan met daarbij de datum en tijd van de opname.

Stickers!

Stickers in OneNote
Stickers in OneNote

Een grappige manier van feedback geven is het toevoegen van een sticker. Die vind je onder Invoegen>Stickers. Klik je daarop dan verschijnt een extra venster aan de rechterkant in het scherm waar je een keuze kunt maken. Er zijn diverse stickersets en er komen er steeds meer bij, waarbij je bij sommige stickers ook een tekst kunt toevoegen. Klik op de sticker die je wilt toevoegen, pas eventueel de tekst aan en klik op Submit. De sticker wordt toegevoegd op de plek waar je je cursor had staan.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.