Een poll toevoegen aan een mail

Binnen Outlook online kun je nu gemakkelijk een poll toevoegen aan een e-mail bericht. Hiermee kun je het versturen van datumprikkers, keuzemogelijkheden en andere vragen vergemakkelijken. Ontvangers van het mailtje kunnen simpelweg in de mail zelf klikken op het antwoord, of de antwoorden naar keuze.

Een poll toevoegen

Open Outlook online en start een nieuw e-mail bericht. Klik vervolgens onderin op de drie puntjes … om een poll te kunnen toevoegen.

Daarna kun je aan de zijkant de poll vormgeven. Vul de vraag in die je wilt stellen en de antwoordmogelijkheden die er zijn. Eventueel kun je meerdere antwoorden toestaan. Klik tot slot op Peiling invoegen in e-mail.

De poll is nu toegevoegd aan de e-mail, je ziet dit pas nadat het verzonden is. Wel zie je meteen dat er een link is toegevoegd aan de mail. Deze link is vooral bedoeld voor ontvangers die geen Outlook gebruiken. Ontvangers die wel Outlook gebruiken zien de poll straks automatisch boven de mail, als interactief element.

Stemmen op een poll in de mail

Wanneer de ontvanger een mail heeft ontvangen met een poll ziet hij in Outlook die poll bovenaan het bericht. De ontvanger kan meteen stemmen, zonder de mail te verlaten. Ontvangers die geen Outlook hebben kunnen klikken op de link.

Resultaten weergeven

Doordat je als ‘eigenaar’ van de poll automatisch in de CC komt van de e-mail kun je via het verzonden mailtje altijd de resultaten bekijken. Open de mail met de poll die je hebt verzonden en klik op Resultaten weergeven om de stemming te bekijken. Klik eventueel op Vernieuwen om de resultaten bij te werken.

Zo gemakkelijk is het om een poll te sturen naar verschillende personen via Outlook. Je kunt zelfs ook stemmen via de Outlook mobile app. Je kunt het ook instellen voor de Outlook desktop app (met dank aan tipgevers A. Blansjaar en M. Saman):

  1. Ga naar Outlook Online
  2. Klik op ‘Nieuw bericht’
  3. Klik onderin bij de 3 puntjes … en kies ‘Invoegtoepassingen downloaden
  4. Zoek op ‘Poll
  5. Selecteer ‘Quick poll by Microsoft Forms
  6. Vervolgens komt er een scherm om dit toe te voegen.
  7. In Outlook op de dekstop wordt deze toepassing dan ook verwerkt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.