Documenten ondertekenen met de Office app

Met de nieuwe Office app is het gemakkelijk om PDF-bestanden te ondertekenen. Ideaal wanneer je vanaf afstand toch documenten wilt voorzien van een handtekening. Je hebt alleen maar een smartphone nodig met daarop de gratis Office app. In dit voorbeeld gaan we een document ondertekenen dat is verzonden via de mail, dus beginnen we in de Outlook app. Heb je het document in je OneDrive staan, dan kun je direct door naar ‘Document vanuit OneDrive ondertekenen met de Office app‘.

Document ontvangen via de mail?

Open de mail met het te ondertekenen document in de Outlook app. Tik daarna op het PDF-bestand en kies voor ‘Opslaan in account‘. Tik daarna op ‘OneDrive‘ om het bestand op te slaan in jouw OneDrive, in de map ‘Attachments‘. Je kunt nu de Outlook app sluiten.

Document vanuit OneDrive ondertekenen met de Office app

Open de Office app en tik onderin op ‘Acties‘. Tik daarna op ‘PDF ondertekenen‘.

Hierna tik je op ‘Bladeren‘ en kies je voor ‘OneDrive’ en open je de map waarin het document is opgeslagen. Indien je het document hebt opgeslagen vanuit de Outlook app (zie vorige stap), staat het document in de map ‘Attachments’. Open vervolgens het document dat je wilt ondertekenen.

Nu het document dat je wilt ondertekenen geopend is, tik je met je vinger op de plek waar je de handtekening wilt zetten. Je krijgt nu de mogelijkheid om een handtekening te maken op het scherm van je telefoon. Wanneer je klaar bent tik je op ‘Gereed’.

Ondertekenen

De handtekening is nu gezet in het document en deze kun je eventueel verkleinen of verwijderen door erop te tikken en de hoeken aan te passen. Daarna kun je op de ‘Deel knop‘ tikken om het getekende document te verzenden. Tik op ‘Kopie verzenden’ en kies de app waarmee je het getekende document wilt versturen. Bijvoorbeeld via de Outlook app.

Het getekende document staat nu klaar om verzonden te worden via bijvoorbeeld e-mail.

De Office app kun je ook gebruiken om papieren documenten te scannen en op te slaan in OneDrive. Hiermee wordt jouw telefoon dus een scanner! Ideaal om snel papieren, afbeeldingen of documenten om te zetten naar PDF.

1 gedachte over “Documenten ondertekenen met de Office app”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.