Bestanden laten inleveren bij een Forms formulier

Microsoft Forms heeft een nieuwe, veelgevraagde functie. Je kunt nu namelijk bestanden laten uploaden door de personen die het formulier invullen. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld een aanvraagformulier voor een vrijstelling (studenten kunnen meteen het bewijs meesturen), of het verzamelen van mooie educatieve bronnen (docenten kunnen makkelijk hun materiaal insturen en uploaden via een formulier).

Het werkt vrij simpel, je voegt gewoon een ‘nieuwe vraag’ toe, alleen kies je nu voor de optie ‘Bestandsupload’.

Daarna kun je je begeleidende tekst invullen en een aantal instellingen meegeven zoals hoeveel bestanden geüpload mogen worden, welke bestandstypen welkom zijn en hoe groot ze maximaal mogen zijn.

Aan de achterkant wordt er in jouw OneDrive een map aangemaakt per formulier waar deze bestanden zullen worden opgeslagen. Je hoeft daar niet naartoe te klikken, want in de ‘Antwoorden’ van het formulier zit een mooi overzicht met klikbare linkjes naar de bestanden die zijn geüpload.

Klik op ‘Meer details’ voor een totaal overzicht en handige links naar de bestanden.

Door op ‘Weergeven in map’ te klikken ga je naar de map in OneDrive.

Deze functie werkt bij zowel formulieren als quizzen voor personen in jouw organisatie. Dit komt omdat aan het bestand de naam van de uploader wordt toegevoegd, zodat je dit altijd makkelijk kunt traceren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.