Beginnen met Sway

Sway is een eenvoudige presentatietool waarin je zonder al teveel moeite te hoeven doen iets moois kan (laten) genereren. Wanneer je Sway voor het eerst opent zie je enkele voorbeelden van Microsoft die je kan afspelen en bewerken. Je kunt een nieuwe Sway maken door op het beginscherm te kiezen voor ‘Nieuwe maken‘, maar je kunt ook bijvoorbeeld een bestaande PowerPoint presentatie uploaden als basis via de optie ‘Starten vanuit een document‘.

Verder naar onderen worden er ook meerdere kant-en-klare sjablonen meegeleverd voor bijvoorbeeld een blog, fotopresentatie, CV of portfolio. En tenslotte kun je je ook laten inspireren door prachtige Sways die gedeeld worden via de community voor docenten, onderaan de startpagina.

Sway impressie
Sway impressie

Heb je het onderwerp in een titelkaart in je Sway ingetypt, dan zal Sway relevante afbeeldingen en video’s tonen die je met één klik kan toevoegen. Je kunt tekst, eigen afbeeldingen, links, video en nog veel meer toevoegen via allerlei soorten kaarten. Sway maakt er dan een interactieve webpagina van die je door een paar keer op ‘Remix‘ te klikken naar je eigen smaak kan aanpassen.

Wil je meer weten over Sway? Bekijk dan introductie Sway en deze instructie Sway!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.