Voor de pioniers!

Op 14 april 2012 ben ik begonnen met een Facebook pagina waarop ik zo simpel mogelijk wilde laten zien wat je kunt doen met sociale media tijdens de les. Die pagina is het begin geweest van een compleet platform, waarbij ik nog steeds graag wil laten zien wat je kunt doen met sociale media, webtools en mediawijsheid in het (mbo) onderwijs.

Start van Facebook pagina

Daarbij richt ik mij dus zoveel mogelijk op docenten en probeer die zoveel mogelijk gereedschap te geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar ik richt deze blog nu eens speciaal op de ‘pioniers’ binnen de scholen. De docenten die net als ik graag aan collega’s willen laten zien wat er allemaal mogelijk is. De docenten die het voortouw nemen en er plezier in beleven om dit te delen met collega’s binnen hun school. Want er zijn enorm veel van die enthousiastelingen die graag willen helpen met het inzetten van sociale media, mediawijsheid en webtools op school.

Ben jij dit, wil jij dit, ken jij iemand die hiermee aan de slag wil gaan of denk jij dat iemand dit goed zou kunnen doen? Lees dan verder of deel deze blog dan met hem of haar!

De ideale workshop

Organiseer tijdens een teamvergadering of scholingsdag eens een workshop! Het is een ideaal begin om te laten zien wat er allemaal mogelijk is! Je kunt starten met dit informatieve filmpje waarmee je meteen doelen en middelen laat zien. Vervolgens hoef je met deze kant-en-klare Prezi presentatie zelf niets meer te maken en heb je meteen de beste tools en mogelijkheden op een rijtje!

Prezi presentatie

Alle tools die genoemd worden in de Prezi zijn met tekst en uitleg terug te vinden in de online handleiding zodat je zelf een back-up hebt bij vragen maar het is ook handig voor de deelnemers zodat ze niet alles hoeven mee te schrijven en later nog kunnen terugzoeken. Je kunt ook beginnen met deze kant-en-klare Kahoot over social media in het algemeen, een leuke actieve start van de workshop waarbij je meteen het social media landschap laat ontdekken!

Kahoot quiz

Het gaat pas leven als collega’s ermee aan de slag gaan, dus maak er ook echt een workshop van! Geef na de presentatie de opdracht om een concrete toepassing van een tool naar keuze te bedenken voor een (les) activiteit voor de komende week. Daarbij kunnen je collega’s natuurlijk gebruik maken van het Symbaloo overzicht of de studenten startpagina! Ook is het leuk om het Praktijkvoorbeelden boekje als bron te geven zodat er ook echt met duidelijke voorbeelden een eigen toepassing kan worden bedacht.

Boekje

Als afsluiting is het natuurlijk enorm leuk om de toepassingen die zijn bedacht uit te wisselen en meteen afspraken te maken over het vervolg en eventuele ondersteuning bij het uitvoeren van de voornemens.

Heel veel succes en plezier!

Alle ingrediënten

Youtube video 
Prezi presentatie
Online handleiding 
Kahoot quiz 
Symbaloo overzicht
Studenten startpagina
Praktijkvoorbeelden boekje

9 gedachten over “Voor de pioniers!”

  1. Wat geweldig. Ziet er goed uit. Heb net vorige week een miniworkshop gegeven binnen mijn team…..jammer dat ik dit nu pas zie. Had dit goed kunnen gebruiken. Maar bedankt ik ga dit zeker gebruiken

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.