Beeldvorming

Toen ik gisteravond van Frans Droog een #blimageNL uitdaging kreeg met het bovenstaande plaatje had ik net een gesprek gehad met collega Jan Deutekom over bloggen. We hadden het toevallig over de #blimageNL hashtag en hoe daar op een leuke manier het stokje iedere keer wordt doorgegeven om te schrijven over onderwijs via een afbeelding. We hadden het over mijn eerdere blog over onderwijsinzichten en hoeveel enthousiaste reacties ik daarop kreeg. We hadden het over onderwijs en hoe we daar meer mee naar buiten willen treden als collega’s. Maar ook, hoe ik daar persoonlijk meer mee naar buiten zou kunnen treden.

Want ik ben een onderwijsman. Het hoge woord is eruit.

Op 14 april 2012 ben ik Social media in het mbo gestart op Facebook, omdat ik zag dat daar een wereld te winnen was binnen mijn school. Langzaam bouwde dat zich uit met hulp van collega’s zowel binnen als buiten mijn school. Fantastisch natuurlijk en ik heb in de afgelopen jaren dan ook enorm veel leuke dingen mogen doen, mensen mogen ontmoeten en plezier gehad van ‘Social media in het mbo’. Waarvoor ik iedereen ook graag wil bedanken, maar er zit ook een keerzijde aan.

Ik ben geen mister Social media, guru of social media expert.

Ik ben vooral een onderwijsman met een grote interesse in leren, onderwijsvormgeving, didactiek, studenten, docenten, teams, het mbo en zo kan ik nog wel even doorgaan. Echter doordat de meeste mensen mij kennen van ‘Social media in het mbo’ is het soms net of ik alleen daar de loep op heb liggen. Zou dat de reden zijn dat ik dit plaatje kreeg van Frans? Beeldvorming gaat snel, vooral op social media, daar ben ik mij zeer van bewust en ga ik ook zo mediawijs mogelijk mee om. Daarom is deze #blimageNL uitdaging die ideale start om ook meer te laten zien dan enkel mijn interesse in social media, mediawijsheid en ict. Want in de zes jaar dat ik nu werk op het Friesland College heb ik enorm veel geleerd, gedaan, kansen gekregen, kansen gepakt en nagedacht (al dan niet met collega’s) over wat goed onderwijs is en ik moet zeggen, we komen steeds dichterbij. Dat ga ik, dat gaan we, delen via een nieuw te starten blog, voor collega’s, door collega’s binnen en buiten de school.

Social media in het mbo blijft bestaan en ik blijf ook mijn loep op het thema houden, maar zal ook inzoomen op andere zaken in en om het onderwijs. Het onderwijs is nou eenmaal te mooi om te focussen op één ding.

4 gedachten over “Beeldvorming”

  1. Mooie blogpost Ashwin!
    En ik herken helemaal wat je beschrijft. Terecht dat je nu stelling neemt en duidelijk maakt dat je veel meer in huis hebt dan alleen kennis over social media in het onderwijs. Goed idee dus om de focus te verbreden en meer zaken aandacht te geven.
    Hopelijk blijf je ook die dingen wel met ons delen natuurlijk!
    Komt vast goed…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.