Klasnotitieblok uitleg

4 gedachten over “Klasnotitieblok uitleg

 1. Hoi Annet, ik zie in je Onenote klasboek ook een TEST DUMMY staan. Dat zou ik ook graag willen. Zodat ik mijn eigen Klasboek in opbouw kan testen. Hoe heb je dat gedaan?
  Eelco Overman

 2. Hoi Eelco,
  Dat is een test-account dat onze it-afdeling in onze active directory heeft toegevoegd, zodat we met dat account allerlei zaken kunnen testen die voor studenten bedoeld zijn. Ik weet niet in hoeverre jij die mogelijkheid ook hebt.
  Groet,
  Annet

 3. Dag Annet,
  Wat een helder filmpje. Dank je wel!
  Als ik via OneNote een nieuw Notebook aanmaak, krijg ik vrij snel de vraag wat voor soort Notebook het moet zijn. Is de keus die ik daar maak bepalend voor de functionaliteit van het Notebook? Of zijn het slechts templates die nog helemaal aan te passen zijn? En heb je daar ook een mooi filmpje van? Of een link naar een beschrijving van die eerste fase?

 4. Hallo Bas,
  Dank voor de complimenten! Ik zal proberen je vraag te beantwoorden. Ik ga ervan uit dat je een notitieblok aanmaakt via OneNote 2016 en daar hebt gekozen voor Bestand>Nieuw. De enige vraag die je daar krijgt is waar je notitieblok opgeslagen moet worden (bijv. in je OneDrive) en hoe hij moet heten. Een vraag over wat voor soort het moet zijn krijg je voor zover ik kan nagaan niet, dus ik zou dan graag willen weten wat je precies daarmee bedoelt.
  Een aangemaakt notitieblok is helemaal naar je eigen smaak in te richten, dus je kunt er van alles van maken: een portfolio, een to-do lijst, een aantekenblok voor vergaderingen, een receptenboek, een dossier voor medische gegevens, rekeningen, polissen enz enz. Wil je echter een klasnotitieblok maken, dan gaat dat altijd via de Class Notebook tegel in Office 365. Daarin is dan al een structuur voor je gemaakt die ik in het filmpje heb uitgelegd. In een ander filmpje kun je zien hoe de opties onder de Class Notebook tegel werken. Zie daarvoor http://socialmediainhetmbo.nl/office365/class-notebook-tegels-uitleg/
  Ik hoop dat je zo verder kunt!

Een reactie plaatsen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.