Bekijk wat jij hebt gedeeld met anderen

Alle bestanden in OneDrive zijn standaard ingesteld als ‘Privé‘ bestand, alleen toegankelijk voor jou. Je kunt, als je wilt wel bestanden delen met anderen, om bijvoorbeeld samen te werken aan een document. Je moet dan zelf dit bestand delen. In OneDrive kun je nu gemakkelijk zien wat jij gedeeld hebt met anderen, zodat je meer controle hebt over wie toegang heeft tot jouw OneDrive bestanden.

  1. Open ‘OneDrive‘ en klik daarna in de linker zijbalk op ‘Gedeeld‘.
  2. Je komt nu in ‘Gedeeld met mij‘, hier zie je alles wat met jou gedeeld is. Bovenin zie je ook ‘Gedeeld door mij‘, klik daar op.
  3. Hier zie je een overzicht van alle documenten die jij vanuit jouw OneDrive hebt gedeeld met anderen.
Gedeeld door mij in OneDrive
Gedeeld door mij in OneDrive

Wil je bepaalde documenten niet meer delen?

  1. Vink het document aan door voor de bestandsnaam te gaan staan met de cursor en het ‘vinkje‘ aan te klikken.
  2. Klik vervolgens in de grijze balk bovenin op ‘Toegang beheren‘.
  3. Klik in het rechts geopende scherm op ‘Stoppen met delen‘, om het bestand weer helemaal privé te maken.
  4. Je kunt eventueel ook de rechten aanpassen per persoon, in hetzelfde scherm, klik daarvoor op de tekst onder het persoon, om een optie te kiezen.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.