Ashwin Brouwer

Ashwin Brouwer

Ik geef graag aandacht aan mensen, nieuwe initiatieven en kwaliteit. Aandacht vanuit mijn oprechte interesse waarbij ik open en eerlijk de verbinding leg tussen mijzelf en de ander. Graag steek ik mijn energie in nieuwe initiatieven waarin ik mijn creativiteit optimaal kan benutten. Tot slot vind ik kwaliteit erg belangrijk, mede ondersteund door mijn visie op onderwijs.

Ervaring

Beleidsmedewerker onderwijs

Friesland College 2017 – heden
Beleidsmedewerker onderwijs gericht op het onderwijsconcept praktijkgestuurd leren binnen het Friesland College met aandacht voor onderwijs, digitaal werken en leren, professionalisering en kwaliteit.


Docent en coach

Friesland College 2009 – 2017
Docent en coach bij Zakelijke Dienstverlening & Communicatie. Ondersteunend aan het team in het vormgeven aan praktijkgestuurd leren en professionalisering van docenten op gebied van o.a. didactiek, ICT en onderwijs.

Opleiding

Master of Education 

NHL Hogeschool, 2015 – 2017
Master Pedagogiek, richting leren en innoveren. Afgestudeerd op onderwijsontwikkeling, zelfregulatie, veranderprocessen en innovatie. Specialisatie in beleid en advisering.


Bachelor of Education

NHL Hogeschool, 2006 – 2010
Tweedegraads lerarenopleiding Maatschappijleer. Afgestudeerd op het werken als docent in een ROC. Specialisatie in ‘zorg voor studenten’.

Portfolio

Social media in het mbo tegel

Social media in het mbo is het platform voor iedereen in het (mbo) onderwijs die aan de slag wil gaan met sociale media, webtools en mediawijsheid. Met behulp van de vele tips, trucs en voorbeelden krijg je hier alles wat jij nodig hebt om jouw onderwijs nog mooier, leuker en leerzamer te maken.

Office 365 in het mbo tegel

Office 365 wordt op steeds meer scholen gebruikt. Office 365 is ondertussen meer dan enkel Word, PowerPoint en Excel. Op deze blog vind je handige tips, slimme trucs en lees je verhalen rondom Office 365 die rechtstreeks uit het onderwijs komen.

Mediawijsheid in het mbo tegel

Mediawijsheid in het mbo is een lesprogramma gebouwd op de mediawijsheid competenties. Het programma is speciaal geschreven voor het mbo, met 20 opdrachten om zowel begrip, gebruik, communicatie en strategie te bevorderen rondom mediawijsheid bij studenten.

Praktijkvoorbeelden tegel

Praktijkvoorbeelden uit het onderwijs bevat voorbeelden van social media gebruik van docenten uit het hele land! Daarnaast is er ook een speciale uitgave gericht op smartphones in de klas. In deze uitgave staan praktijkvoorbeelden gericht op smartphone gebruik.

Contact

Ashwin
Brouwer

Twitter